DomovVizitkaDodaj med priljubljene
« prva  « nazaj  22 23 24 [25] 26  naprej »  zadnja »
Natisni

Srečanje - Hrvaško Zagorje - VETROPACK 2011

Srečanje - Hrvaško Zagorje - VETROPACK 2011Ljutomerski Puhovci smo bili povabljeni na srečanje katero je potekalo po Hrvaškem Zagorju.Organizator izjemnega srečanja je bila tovarna stekla "vetropack" iz Straže.Organizacijo srečanje pa je vodilo prijateljsko društvo iz Zaboka.
Tokrat smo si ogledali proizvodnjo stekla.Delovni proces poteka v zelo bučnem okolju,poleg ropota pa je tudi zelo velika vročina saj steklo katero prihaja iz talilne peči dosega temparaturo 1580 stopinj. Strogo so nas opozorili da se ne smemo dotikati steklenic saj navidez hladne so še vedno vroče in bi bile opekline neizbežne.
Bili smo presenečeni nad velikostjo tovarne tudi skladiščni prostor katerega so pred kratkim zgradili je breskončen in se večji del razteza na Slovenskem ozemlju.
Po ogledu smo prekrižarili del Zagorja obiskali tudi Kumrovec in še veliko drugih prelepih destinacij.
Nepozabno srečanje je potekalo ob neposrednji meji Hrvaške in Slovenije.Todi tokrat smo spoznali da so ljudje izjemni, veliko dobre volje,prijateljski stiski rok,veliko zanimivosti in tudi dobre vinske kapljice ni manjkalo.
 
Vetropack Hrvatska
Vetropack Straža d.d. je član Vetropack skupine  od 1996. leta Tovarna se nahaja   Humu ob Sotli na meji Hrvatske in Slovenije. Usmerjena je na oskrbo Hrvaškega tržišča, Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije, Črne Gore, Makedonije in ostalih držav južnega dela Evrope.Koncern je vodilni na področju Evrope,tovarne so v Švici,Avstriji,Češki,SlovaškiHrvaški in Ukrajini. V celotnem  sistemu je zaposlnih preko 3000 delavcev.

Steklo se zaradi svojih izvrstnih lastnosti, uspešno uveljavilo kod embalažni materijal na področju pijač in prehrane, farmacije ter proizvodnje parfumov. V higijenski čistem in v varnem steklenem plašču ostane kvaliteta proizvoda nespremenjena,dolgo zadrži vse lastnosti okusa in arome.Steklo neprepustno,transparentno, komunicira saj prenaša preko videza kvaliteto potrošniku.Steklo je edino apsolutno in nezamenljivo.Je tudi ekonomično.

Steklo ima to lastnost da se lahko reciklira 100% in to neštetokrat in ob tem ne izgubi prvotnih lastnosti.

Galerija slik
Natisni

Samobor 2011

Samobor 2011Opet zajedno" je slogan s katerim se pozdravijo prijatelji motoristi v Samoboru.Povabljeni motoristi smo se zbrali v tovarni CHROMOS kjer je bil obilen zajtrk. Skupni posnetek in štart in vožnja po mesto Samobor. Po ozkih cestah Samoborskega Prigorja na katerih je bilo potrebno veliko spretnosti. Jastrebarka klet Mladina degutacija vrhunskih vin. Izvir Svetojanske Toplice kraj znan že tisočletja. V vodi so se kopali moški katerim je pošla moška moč. Izvir z 22 stopinjami ki prihajajo iz več tisoč metrov globine. Zraven pa izvir ledeno mrzle Jane. Od tukaj je napeljan vod do nove polnilnice naravne vode JANA. Nadaljevanje preko Jaske postanek v gozdu. Zaključek na mestu kjer smo se zbrali. Prelep dan veliko časa za druženje in najboljši gostitelji.Čestitke vsem spoznali smo veliko, novega sigurno se vrnemo.

Foto iz zapis Milan Belec

Galerija slik
Natisni

Rally Zabok 2011

Rally Zabok 2011Največji oldtimer Rally na Hrvaškem je bil od 28. do 30. maja 2011

Ljutomerski Puhovci smo bili na tem velikem srečanju udeleženi s štirimi vozili Franc  in Minka Makoter s prikoličerjem IŽ,Janko Kaučič je bil edini z Puhom 250,Janko in Majda Viher z Javo 350 prikoličar in Milan Fračka Belec z BMW R650
Zgodnje jutro je prineslo nevihto in dež je dodobra namočil večino voznikov.

Štart v Zaboku je bil prvič v nevihtnem metežu,župnik Pepek je blagoslovil voznike in povedal da bo prenehalo deževati. Vse do Knina je dež namakal in le redki so bili dokaj suhi,dežju pa se je pridružilo tudi zelo mrzlo vreme. Na postankih si je vsak najprel ogrel roke in poskušal poiskati kakšen kos toplega oblačila. V Kninu je bil prijazen sprejem in tudi sonce se je prikazalo. V večernih urah smo prispeli do mesta Primošten.Zelo lepo obmorsko mesto sprejem Župana in množice domačinov. Nedeljsko sončno jutro je prineslo več dobre volje vožnja ta dan je bila veliko bolj priejtna. Kopanje in sončenje nekatere je sonce tudi opeklo. Ponedeljen smo se zbrali na skupnem zajtrku rezervarje napolnili z bencinom in se odpravili proti svojim domovom.

Tokratno srečanje so zmogla vsa vozila le eden je za kratek čas pristal na prikolici Janko je pred Šibenikom izgubil del auspuha. Ko smo se vračali smo ga poiskali.

Lepo prijateljsko druženje bo ostalo v trajnem spominu. Prevoženih skoraj 400 km v eno smer je kar zahtevna naloga. Vozniki in motorji so dokazali da še vedno zmorejo več.

Galerija slik
Natisni

15. srečanje ljubiteljev starodobnih vozil v Ljutomeru

15. srečanje ljubiteljev starodobnih vozil v LjutomeruJutro, dokaj hladno, je privabilo tiste, ki vozijo in tiste, ki samo gledajo. Ljutomerski hipodrom je mesto, kjer že 15 let pričnejo praznik Lotmerški PUHOVCI. Prvi maj je priložnost, da pokažejo kakšno novo vozilo ali pa je priložnost, da se cela družina popelje po prleških krajih in spoznava lepote in ponudbo.

Ob 10 uri je bil štart prvih tekmovalcev, kateri nastopajo v tekmovalnih disciplinah pod okriljem SVS. Bilo je pet preizkušenj, tekmovalo pa je 47 voznikov. Med njimi je velika večina dolgoletnih tekmovalnih mačkov, katerim so centimetri in sekunde zelo blizu in se znajdejo v vsaki situaciji. Tokrat so morali pokazati znanje v točnostni vožnji dva kroga na stezi pri Slavičevih. Skoraj neverjetno, da so nekateri odpeljali oba kroga skoraj do stotinke natančno. Tudi pri ostalih tekmovlnih točkah so neverjetno natančni. Pri kosilu je eden od tekmovalcev razložil, da si je vsak sam kriv če gre kaj narobe. Dobri tekmovalci, na začetku sezone smo spoznali zmagovalce. A pred njimi je še veliko preizkušenj v letu 2011.

Sledila je panoramska vožnja. Bilo je kar nekaj postankov. Tudi ti so imeli tekmovalne igre, ki pa zmagovalcem prinesejo pokale. Najbolj zanimiv je bil obisk kleti na Kapeli, kjer letos praznujejo 90. obletnico nastanka. Prva okrogla klet ima veliko zanimivosti, kjer se skriva zakladnica vrhunskih okusov. Vino - kaj ko pa so vozniki, ki se držijo pravil.

Vračanje v Ljutomer pa je bilo zanimivo saj nas je prvič na dosedanjih srečanjih poškropil dež. Sledilo je kosilo, podelitev pokalov in priznanj. Velika večina zelo srečnih, tu in tam pa takšen, ki mu bo srečanje ostalo v slabem spominu. Na žalost
tekmovanja prinašajo tudi poraze in so večkrat vzrok za slabo voljo.

Stisk roke in pozdrav, vidimo se čez nekaj dni.

Milan Belec

Galerija slik
Natisni

Čistilna akcija uspela

Čistilna akcija uspelaSreda 23.03.2011 je bil pravi dan za čistilno akcijo. Sonce je sijalo in nas lepo grelo, energije in dobre volje za čiščenje ni primanjkovalo, ko pa se je na mizi pojavila še topla malica in špricar, se je debata o tem in onem razvila brez problema.
Ponovno smo dokazali, da je v slogi moč. Čistilna akcija, s katero smo začeli okoli 16:00 ure je bila zelo koristna, tako za klub kot tudi za člane. Prostore kluba in okolico smo očistili v slabih dveh urah in prijateljski komentarji, vici in smeh se je razlegal okoli zelene hiške. Prišli smo do določenih ugotovitev, da je potrebno še kakšno minimalno popravilo ali posodobitev v klubu, s tem pa pripomogli k umirjenem dialogu med člani. Že dolgo časa nismo bili tako enotni in veseli, in prav zato je bil predlog o otvoritveni vožnji, ki bo potekala 10.04.2011 (seveda v primeru lepega vremena) več kot dobrodošla. Na sami čistilni akciji smo pogrešali nekatere člane, za katere pa smo prepričani, da se nam bodo na naslednji akciji in/ali prireditvi z veseljem pridružili.
Spomladanska čistilna akcija je bila resnično potrebna in uspela je na veliko! Hvala vsem članom, ki so se prijazno odzvali! In naj vseeno še enkrat poudarim – v slogi je moč, to smo zdaj dokazali, naj bo v tem letu še večkrat tako.

Galerija slik
« prva  « nazaj  22 23 24 [25] 26  naprej »  zadnja »

» Iz galerije


Potopis iz Bosne in Črne Gore

» Statistika

Obiskovalcev: 293174